Vanaf 27 mei komen er weer nieuwe playlisten

Algemeen | 2 comments

Tot die tijd werk ik weer op een schip en heb ik een hele slechte internetverbinding. Wel hebben we Wiel van Lierop geïnterviewd en dit is inmiddels gemonteerd. In dit interview van 2 uur voelen we Wiel nader aan de tand hoe hij destijds gekomen is tot 78toerenplaatjes.nl en ook waarom hij er mee is gestopt. We vonden dat toch wel het minste wat we konden doen, een laatste interview als eerbetoon. Ook doe ik het weer anders dan Wiel, die plaatste iedere dag een paar nieuwe liedjes en haalde de eerste nummers uit de lijst weer weg. Ik maak nu gewoon een playlist van 20 nummers en die playlist blijft gewoon bestaan. Of ik het vol kan houden qua tijd om iedere dag 20 nummers erop te zetten, moet nog even bekeken worden en als ik er niet bij kan vanwege mijn werk, dan komt er iedere dag een oude aflevering in dezelfde oud-Hollandsche muziekstijl van mijn radio-collega Mario Zantvoort die dat al ruim 10 jaar doet. Overigens ben ik nog steeds op zoek naar iemand die mij meer kan vertellen over Lodewijk Steeman die vroeger 78toeren.nl beheerde. Wat is er gebeurd? Ik vermoedt het ergste maar ik wil dat graag zeker weten. Dus, nog even 2 weken geduld met alleen iedere dag een nieuwe aflevering van Zantvoort uit Zandvoort. Mochten er andere radio-programma’s zijn, die voor plaatsing in aanmerking komen, dan hoor ik dat graag.

2 comments to Vanaf 27 mei komen er weer nieuwe playlisten

 • Dik van Elst.  says:

  Aan Cor Draijer.
  Ik ben destijds bij Lodewijk Steeman begonnen met downloaden van de site toen.
  De site was toen in het rood op gezet weet ik nog met 78 toeren nummers om te downloaden en rechts om je verhaal te doen en 78 toeren muziek aan te vragen verder was er een gedeelte waar om schreven stond van de opbouw ven de muziek en foto,s van naalden die gebruikt werden en de pathefoon.

  Toe op eens de 78 toeren muziek niet meer vervangen werd en op een geven moment gaf iemand door dat Lodewijk steeman niet meer in staat was de site te beheren met nieuwe muziek.
  Er stond niet bij waarom dus dat weet ik ook niet.
  De site heeft lang toch nog het het zelfde op internet gestaan en toen in eens werd het domein te koop aan geboden en is denk ik aan Wiel van Lierop verkocht of aan geboden dat weet ik niet natuurlijk.
  Hij kwam dacht ik uit de omgeving van Drenthe Lodewijk Steeman.
  Als ik nog wat over hem kan nwinden hoor u het nog wel
  Groet Dik van Elst.

  • Cor Draijer  says:

   Hallo Dik, ik heb inmiddels contact gekregen met Louis Steeman en dit was het antwoord: Ik heb inmiddels al jaren een andere hobby, nl. draaiorgel bouwen, en dus gestopt met de 78 toerenhobby. Alle oude 78 toerenplaten weggedaan op enkele bijzondere exemplaren na. De site onderhouden kostte me erg veel tijd, zo veel leuke reacties uit binnen en buitenland gehad. Helaas heb ik ook de oude opnames niet meer.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>